2010-07-28 18:08:33• hírek • Póti Orsolya

Egyesek megvalósítják álmaikat

Horvátország, Olaszország, Görögország és Bulgária fantasztikus tájai évről évre egyre több látogatót vonzanak. Természetesen a kedvezményes árajánlatok és az egzotikum miatt a legtöbb szatmári utazó is ezeket a desztinációkat választja, azonban vannak olyanok, akiknek ez sem elég.

Portálunk munkatársai közel tíz utazási irodát kerestek fel azzal a kérdéssel, hogy volt-e a szatmári utazók körében olyan, aki idén „extrém", drága és igen távoli helyet tűzött ki úticélul. Az ügynökök változatos válaszaiból több minden kiderült.

Kicsit talán hihetetlennek tűnik, de a szatmáriak körében is léteznek olyanok, akik idén ausztráliai, kínai, új-zélandi és mexikói körutakba fektették be pénzüket. És nem maradtak ki az olyan „népszerű" egzotikumok sem, mint Bali, a Dominikai Köztársaság, a Kanári szigetek és Tahiti.



Tahiti, a szerelem szigete


Egyiptom és Tunézia idén sem okoznak csalódást, azonban vannak olyanok, akik más távoli kultúrát is megismernének,  amiért több ezer eurót is képesek feláldozni. Az eddigi legdrágább, egy személyre szóló körút ára megközelíti a 16.000 eurót: Ausztráliai és Új-Zéland ritka természeti szépségeivel és  fantasztikus látogatni- és látnivalóival köteteket lehetne teleírni, de van aki inkább megtekinti.

Egy kínai körút 2.500 és 3.000 euró között mozog, és ezzel hasonló az egy személyre szóló kanadai körút ára is. Azonban van olyan is, aki 7.600 eurót fektetett be azért, hogy ellátogasson a szerelem szigetére, Tahitira. A szigeten tett kirándulások minden bizonnyal fantasztikus élményt nyújtanak.

Mexikó nagyvárosai és divatos üdülőhelyi lehetőségei sokkal drágábbak, mint az elhagyatott területek és falvak. A helyiek szívesen elkalauzolnak bármely nevezetességhez, valamint az ország legrébbei épületeihez. Egy mexikói út ára megközelíti az 1.500 eurót.  Ugyanennyi összegért Balira is eljutnak az utazni vágyók, melynek természeti attrakcióját hol fekete, hol fehér homokos partja, 3.000 méter magasra tornyosuló vulkánja és ősi kráter tavai jelenti.

Távoli desztinációnak és különlgességnek számít a  Kanári szigetek, azonban ezt  már mindössze 800 euróért meglátogathatják a turisták.


Mexikó többszáz éves épületei igazi természeti csodaként hatnak
Mexikó többszáz éves épületei igazi természeti csodaként hatnak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: